Két év múlva érkezik a hibrid Skoda

69bc9c3e85c501b0a6208cc7a55abbf9_l.jpg

A csehek sem akarnak lemaradni, ezért 2016-ra konnektoros hibrid technológiával felszerelt Superbet dobnak a piacra.

A környezettudatos üzletemberek valószínűleg nagyon várják már...
Érik a változás a német konszernnél: a cégcsoport szeretné kiterjeszteni az eddig csupán a Volkswagennél és az Audinál használt konnektoros hibrid technológiát, a PHEV-t, így a forradalmi megoldást házon belül az olcsóbb márkák is megkaphatják hamarosan.

A Skoda persze örömmel startolt rá a lehetőségre, és néhány éven belül megjelentetné a maga hipertakarékos szedánját.
A cseh márka zászlóshajójának számító Superbet 2016-ban szerelnék fel a PHEV-vel. Az új Passatnál is alkalmazott ultratakarékos megoldás jövőre debütál a Volkswagennél egy 156 lóerős, 1,4 literes TSI benzinmotorral és egy 109 lóerős villanymotorral a fedélzeten. A 211 lóerő rendszerteljesítményű hajtáslánc tisztán elektromos üzemben mintegy 50 kilométert képes megtenni, a teljes hatótávolság pedig ezer kilométer lesz. Mindehhez a rendkívül kedvező 1,5 literes fogyasztás fog társulni százon.

A csehek persze azt is megígérték, hogy a hibridhajtás megjelenésével a modellt is megújítják, így várható néhány módosítás. Az új Superb a VisionC karakterét igyekszik majd követni, és nemcsak szélesebb, hanem alacsonyabb is lesz a jelenleg futó változatnál.

A mostani hírek alapján még nem lehet megmondani, hogy készül-e a modellből négyajtós kupé vagy sem, az viszont biztos, hogy a szedán és a kombi ott lesz a kínálatban.

Címkék: skoda superb