Autószalonba került a 3,4 millió dollárt érő arab sportkocsi

461011bcaf5b5e723e897c33f049f169_l.jpg

Az Egyesült Arab Emirátusokban működő Class Motors kereskedésbe került a Lykan Hypersport nevű sportkocsi egyik példánya, ahol megpróbálják majd értékesíteni a 3,4 millió dollárt érő autót.

Az arab világ első szuperautójaként ismert Lykan Hypersportot szépen begurították a Class Motors néven futó sportkocsi-kereskedésbe, és most a gyártó és az eladó is arra vár, hogy majd valahogy elsózzák 3,4 millió dollárt érő autót.

Azt nem tudni, hogy erre mennyi esélyük lesz, hiszen az ilyen típusú kocsikat ritkán választják ki a vásárlók egy-egy kereskedésbe tévedve, viszont az olajmilliárdosok paradicsomában még ez a szemtelenség is megtörténhet.

Azt sem zárhatjuk ki, hogy az Egyesült Arab Emirátusokban található Class Motors csak fel akar vágni a Lykannal, és pusztán marketingfogásból állította ki a szuperautót a kirakatba. A gyártó W Motors persze optimista, és a tavaly novemberi leleplezéskor hét példányt ígért; íme tehát az egyik.

S bár az értékesítési módszer furának tűnhet elsőre, a Lykan Hypersport kapcsán nem mehetünk el amellett, hogy a végeredmény valóban figyelemfelhívóra sikerült. A látványos sportkocsi amúgy egy 3,7 literes, soros hathengeres duplaturbós motorral száguld, és a Porsche-specialista RUF tuningcég által gyártott erőforrás 750 lóerőre képes. A gyorsulás százra 2,8 másodperc alatt megvan, a végsebesség pedig a 395 kilométer per órát is elérheti.

A Lykan tervezésekor és gyártásakor arra is ügyeltek a W Moros-nál, hogy a karosszéria dögös és exkluzív legyen, így került bele szénszál, titánium, valamint csiszolt kövek és ékszerek. A 3,4 millió dolláros vétel egyik legnagyobb előnye pedig az, hogy a Lykan megvétele mellé az új tulajdonos egy 200 ezer dollár értékű Cyrus Klepcys karórát is megkaphat.