Az Opel otthagyta Ausztráliát

245effadf41c6129f4fe7accc564ef86_l.jpg

Azonnali hatállyal kivonul Ausztráliából a német autógyártó. A távozás egyik legnagyobb oka az, hogy az eladások elmaradtak a vártaktól.

 Az Opel úgy döntött, hogy elhagyja Ausztráliát, mivel a márka autóit már-már megszégyenítő érdektelenség kísérte. Az egy évvel ezelőtt elkezdett terjeszkedés kudarcára egyelőre a „magas ár” mellett nincs más magyarázat, azonban rossz óment jelent mindez a többi piacra nézve, ahol az ausztrállal egy időben megjelent az Opel (Chile és Izrael).

 A német autógyártó Ausztráliában 15 ezer autót szeretett volna eladni, azonban 2012-ben mindössze 541-et sikerült, míg 2013 első félévében pedig 989-et, vagyis mintegy másfél év alatt az 1500 sem jött össze.

 Az Astra, a Corsa és az Insignia az Opel szerint a riválisokhoz képesti magasabb ár miatt bukott meg: miközben a legtöbb hasonló kategóriás autót négymillió forintnak megfelelő összegért el lehetett vinni, addig az Opel modelljeiért 4,6 milliót kellett fizetni.

 Sok szakértő már a terjeszkedéskor elhibázott lépésnek tartotta az Opel ausztráliai megjelenését, mivel a tulajdonos General Motorsnak van sikeres márkája Ausztráliában (a Holden). A csúfos kudarc akár azt is jelentheti, hogy ismét bebizonyosodott: az Opel szinte egy csak Európában létező márka, ami máshol nem igazán tudja megvetni a lábát.

Címkék: opel