Jön az Audi R8 GT Plus

 d3b3799d6611d677944f5f86a500beb3_l.jpg

Az Audi várhatóan a huszonnégy órás Le Mans-i versenyen mutatja be az R8 GT Plust, amelyből Spyder-változat is készülhet. A német cég várhatóan korlátozott példányszámban dobja piacra a kocsit, amely erősebb lesz az eddigi R8-asokhoz képest.

 Az Audi ígérete szerint a Plus még az 560 lóerős GT-nél is erősebb lesz, azonban pontos adatokat még nem hoztak nyilvánosságra. Belsős információk szerint a GT Plus hátsókerekes lesz, és vagy hatsebességes kézi váltóval vagy hétgangos duplakuplungos automata váltóval vásárolhatja meg a megfelelő mennyiségű spórolt pénzzel rendelkező személy.

 Az R8-ast 2006 óta gyártja a német cég (pontosabban a quattro), a kétajtós cuopé és spyder nemcsak a külsejét tekintve, de az árai alapján is igencsak impozáns darab. A 2012-es R8-as bő 100-150 ezer dollárért lehet megvenni, a kocsi pedig egyes online magazinoknál rajta van a legjobb sportkocsik (szűkebb) listáján.

 A hírek szerint a legújabb R8-asból is készül Spyder-változat, amely a nagyobb súly miatt várhatóan nehezebb lesz, mint a keménytetős változat. 3,8 másodperces gyorsulása azonban így is csak kis mértékben tér el a 3,4 másodperces gyorsulást produkáló hétgangos duplakuplungos automata coupétól.

Címkék: audi r8