Sportosabb 308-ast mutatott be a Peugeot

086218b2ac4369b7cefd2acbee0be8b1_l.jpg

A francia márka bemutatta a sportos kivitelű új 308-ast, amely GTI felszereltségi szintet, több tucat extrát és tetszetős optikai csomagot kapott a tervezés során. A sikeres modell ezzel tovább folytathatja hódító útját.

A Peugeot 308 igazi sikertörténetnek számít, és nem túlzás azt mondani, hogy a francia márka egyik legjelentősebb modernkori modellje, amely nemcsak felhasználói, de szakmai sikereket is begyűjtött már magának. Jelentős eladásai mellett ugyanis volt már az Év Autója is, ezért a gyártó joggal gondolta úgy, hogy megéri 19-re lapot kérni, és egy sportos darabot a piacra dobni.

A GTI változatnál viszont nem az értékesítési szempontok vezették elsősorban a Peugeot vezetőségét, hanem a presztízs.
A mézesmadzagot először októberben fogják majd elhúzni a rajongók előtt a franciák, amikor is bemutatkozik a GT verzió, a 308 sportosabbra hangolt hot-hatch változata, mely azonban még nem a várva-várt GTI lesz.

Ettől függetlenül a GT kivitel is megéri a maga pénzét a kék fényezéssel és a LED-es első fényszórókkal, valamint a nagyobb légbeömlőkkel és a hűtőmaszkra rakott emblémával. A ferdehátú és kombi kivitelben rendelhető kicsike szögletes króm kipufogóvégeket és lakkfekete diffúzorbetétet kap, valamint 1,6 literes benzinmotorja 205 lóerővel, míg kétliteres BlueHDI turbódízeles erőforrása 180 lóerővel nyomul majd előre a betonvadonban.

A franciák a pontos menetdinamikai adatokat a Párizsi Autószalonon teszik majd közzé, viszont az már tudjuk, hogy a mérnökök áthangolták a futóművet, és élénkebbé tették a gázpedál-reakciót.

Címkék: peugeot 308