Leépíti a Fiat Lancia-t?

78d607068cd064420401737e12f83bae_l.jpg

A siralmas eredményeket produkáló Lancia sorsa megpecsételődni látszódik: a Fiat átalakítaná a márkát, amely ettől kezdve kizárólag Olaszországban kerülne forgalomba.

Megmarad, azonban kizárólag Itáliában lehetne belőle vásárolni: ez lesz hosszabb távon a Lancia sorsa a Fiat-konszern elnöke, Sergio Marchionne szerint. A vezér egy interjúban elmondta, hogy a "Lancia kifejetetten az olasz piacnak gyártó márka lesz", amely egyúttal azt is jelenti, hogy a portfoliói nagyobb része megszűnik. Valószínűleg távozik a kínálatból a Chryslertől átvett modellcsapat, és csak az Ypsilon marad meg.

Szakértők szerint ez azt is jelentheti, hogy az Ypsilon modellciklusának vége valójában az olasz márka végét is jelenti majd, valamint a Fiat csupán megadja a tiszteletet, és kíméletesen építi le a valaha szebb napokat élt Lancia-t.
Mindeközben a Fiat-csoport talán sosem látott átalakulásokat él meg, hiszen a nagybevásárlás után a konszerné lett a teljes Chrysler-paletta. Marchionne azt is elmondta, hogy a gyártó új nevet kap majd, azonban bővebb részleteket még nem árult meg erről, és az átkeresztelést csak később jelentik be hivatalosan.

Megnyugtatásul a vezető kihangsúlyozta, hogy az Alfa Romeo-t nem adják el, sőt, idén áprilisban megváltoztatják a márka arculatát, és igyekeznek új lökést adni az Alfáknak.