Brutális villanymotoros sportkocsit: 360 km/h, német precizitás

da8a96cfc8ca1dd33bc42677c8b9c7c6_l.jpg

Már korábban is elámultunk a promóvideója láttán, most pedig az álomból végre megvásárolható valóság lett: a Quant elektromos sportkupé megkapta a németországi típusbizonyítványt!

Sikeresen átment a szükséges procedúrákon, és végre megkapta a németországi típusbizonyítványt a Quant. A nanoFlowcell AG által kifejlesztett elektromos sportkupé igazi különlegességnek számít, hiszen a klasszikus lítiumionos, lítium-polimeres akkumulátorok helyett a kocsi egy forradalmian új energiatároló technológiát alkalmaz.

A Quant a hagyományos akkumulátorok tulajdonságait a hidrogénnel működő üzemanyagcella elvével kombinálja: a két külön tartályban tárolt elektrolit egy membránon átfolyva állít elő elektromos áramot, és bár az igazi szakbarbárokon kívül nem sokan értik a tényleges elvet, maga a módszer ötször kedvezőbb, mint a klasszikusok.

Nem mellékes az sem, hogy a Quant képes a benzines szupersportkocsik motor- és menetteljesítményére, vagyis a környezettudatos technológia most már nemcsak a családias modelleknél jelenik meg végre. A kerekenként elhelyezett négy darab villanymotor 635 lóerős kombinált csúcsteljesítménye sok kétkedőt meg tudna győzni, azonban 2,8 másodperc alatt teljesített százas gyorsulás és a 380 kilométer per órás végsebesség már önmagáért beszél, és feleslegessé tesz mindenfajta magyarázkodást.

A Quant egy feltöltéssel 600 kilométert képes megtenni, és bár a sebesség mellett a takarékosság volt a két fő szempont, a végeredmény kívül-belül szép, elegáns és egzotikus, vagyis megéri hódolni a régi szenvedély újfajta megközelítésének.

A négyüléses kupé lényegében minden szempontból veri a Tesla Model S képességeit, ezért az Egyesült Államokban most főhet néhány ember feje. És bár a modellről már tavasszal is hallhattunk, az engedélyek ugyanakkor hiányoztak: egészen eddig. A TÜV ugyanis végre megadta a németországi típusbizonyítványt, így hamarosan elkezdődhet a méregdrága Quant gyártása és árusítása.

Címkék: quant