Páncélozott S osztály 135 kilós szélvédővel

b1d237aad44a95e3871fc116e6241517_l.jpg

Már készült a Mercedes-Benz páncélozott S-osztálya, amit nagyrészt kézi munkával szerelnek össze a sindelfingeni üzem két emeletén.

Gondolván arra, hogy veszélyes világban élünk, és hogy a sikeres embereknek mindig vannak ellenségei, a Mercedes nem sokat teketóriázik az S-osztály páncélozott változatával. A kézi munkával készülő autó meg fog felelni a VR6/VR7 biztonsági szabványnak, vagyis a különböző lövedékek mellett a gránátokkal és egyéb robbanóanyagokkal is hatékonyan elbánik majd alkalmas időben. Értsd, egy brutális támadáskor.

Az erős karosszéria mellett külön érdekességet jelentenek az üvegfelületek, amiknek biztonsági besorolása 9-es és 10-es szintű. A tízcentis szélvédő így önmagában mintegy 135 kilogramm súlyt nyom, vagyis szinte lehetetlen lesz átlőni, próbálkozzanak szinte bármivel is a támadók. Az utascellát átlagosan öt centiméter vastag acél veszi körbe annak érdekében, hogy az autó egyetlen pontján se hatolhasson át veszélyes lövedék.

A páncélozott S-osztály meghajtásával a hatliteres V12-es gondoskodik majd, az alapmodellhez képest pedig cirka 200 ezer euróval kerül majd drágábba.

Címkék: mercedes