Bemutatták a Suzuki iV–4-et

ea457adccaa9e569cff05de9b4f3b04d_l.jpg

A frankfurti autószalonon bemutatták a Suzuki városi crossoverét, az SX4 alapjaira épített iV–4-et, amellyel a japán cég piaci rést szeretne magának ütni a nagyobb kategóriás autóknál.

 Megérkezett a Suzuki város crossovere a frankfurti autószalonra, és a koncepció azonnal az érdeklődés középpontjába került. Az erőteljes formaterv mellett a koncepció igyekezett hű maradni a Suzuki hagyományaihoz is, ez pedig abban nyilvánult meg, hogy az egyenes, sima vonalak mellett az iV–4 elején az öt részre osztott hűtőrács is a márka eddigi sikeres szabadidő-autóinak a szellemiségét idézi.

 Az iV–4 persze a méret tekintetében némiképp szakít a hagyományos népautó-kisautó elgondolással: a koncepció szerint a crossover 4,21 méter hosszú, 1,67 méter magas és 1,85 méter széles; a tengelytávolsága 2,5 méter, ez pedig azt is jelenti, hogy nem más lesz az ellenfele, mint a Nissan Juke. A kocsi méreteiben az SX4-hez idomul, de annál némiképp nagyobb lesz.

 A japán márka sok más mellett a személyre szabhatóságot szeretné kiemelni, és a furcsa név is valójában erre utal: az i az individualt (egyedi, személyi), a V a Vehicle-t (jármű) jelenti, a  4 pedig a négykerék-meghajtásra utal. Az is kiderül, hogy az iV–4-be kérhető lesz a Suzuki újgenerációs ALLGRIP-rendszere.

 A végleges verzióra természetesen még várni kell, az viszont biztosnak tűnik, hogy a szériára finomított változat gyártására Magyarországon kerül sor (várhatóan 2015-től).

Címkék: suzuki iv-4