Új kisautó a Suzukitól

e9ad9fee9d0bc73e0b2c055eb0b268ce_l.jpg

Bár az európai premierre még várni kell néhány hetet, a Suzuki Indiában már bemutatta az Alto utódját, az új Cleriót.

Megtartották Új-Delhiben az Altót leváltó új Suzuki Clerio világpremierjét. A helyszínválasztás nem is lehetett volna ennél tudatosabb: az előző generációs Cleriót ugyanis az indiai Suzuki-Maruti gyárban szerelik össze, és az új kisautó is az itteni specifikációk szerint készül majd.

Az európai változatra még várni kell néhány hetet, ugyanis a modellt a néhány hét múlva induló Genfi Autószalonon leplezik majd le a nagyérdemű előtt. Nagy változásokat azonban nem várnak a szakemberek, és szinte biztosnak tekinthető, hogy az európai Clerio is 68 lóerős, ezer literes, háromhengeres benzinmotorral érkezik majd.
A modell 3,6 méter hosszú; a tengelytáv 2450 milliméter lett, a szélesség 1600 milliméteres, a karosszéria pedig hat centiméterrel magasabbnak mondhatja magát. A méretnövekedéssel a Clerio közel került a Splash-hez, amellyel kapcsolatban máris elindultak a találgatások: mi lesz annak a modellnek a sorsa?

Könnyedén előfordulhat az is, hogy a Suzuki döntésével a Clerio két modellt is felvált, azonban erről részletes tájékoztatást csak a genfi kiállítás után kapunk majd.

Címkék: suzuki alto