Mercedes C osztály kombi: mindent bele!

d063d8b7c1471349d2847c26ce4e4d8c_l.jpg

Tágas belső és bőséges helykínálat jellemzi az új Mercedes C osztály kombiját, ahol sem a méretes utasokkal, sem a megpakolt csomagokkal nem kell majd spórolni az utazások során.

Különleges, méreteiben bővített C osztállyal száll harcba családosok kegyeiért a Mercedes. A számtalan kémfotó és kiszivárgott kép után a németek végre hivatalos felvételeket, valamint műszaki adatokat is kiosztottak a negyedik generációs családtagról.

Az új kombi mintegy tíz centivel hosszabb, négy centivel pedig szélesebb lesz elődjéhez képest, azonban hiába nőtt meg a tengelytávolság is egy nyolcassal, a karosszéria össztömegét sikerült 65 kilóval lefaragni. A könnyebb súlyt leginkább a nagyszilárdságú acél és a jókora mennyiségű alumínium felhasználásával érték el a Mercedes háza táján, a méretbeli növekedés miatt pedig igencsak lecsökkent azoknak a száma, akiknek az autó bármelyik pontján aggódnia kellene a kényelem miatt.

Javult ugyanis a hátsó utasok helykínálata, valamint a csomagtartón is sikerült némi bővítést eszközölni (szerény növekedés, de növekedés: plusz öt liter). Normál testhelyzetben 490 liternyi, előredöntött hátsó ülésekkel 1510 liternyi csomagot, pakkot, bevásárlótáskát vagy bőröndöt pakolhatunk az új C osztály kombijába.

A B-oszlopig a szedánnal megegyező kombi a motorválasztékban is megegyezik a négyajtóssal, azonban később bővíteni szeretnék a palettát: a 2,1 literes dízel alá így érkezhet nemsokára egy 1,6 literes gázolajos blokk.

Címkék: c mercedes