Kémfotókon a következő generációs Astra

d9b208614500b6f80739755fd29fad52_l.jpg

Kémfotókon mutatta be az Opel a következő generációs Astrát. Bár a teljes leleplezésre még várni kell, pár apróságot azért így is el lehetett csípni a képek segítségével.

Valamikor 2015-ben mutatja be az Opel az legnépszerűbb modelljének, az Astrának az új generációját, azonban a háttérben a németek már gőzerővel dolgoznak a minél nagyobb siker érdekében.

A nyilvánosságra hozott kémfotókból nem lehet kivenni a formatervet, viszont a méretekről lehet némi fogalmunk. Jól látszódik, hogy a tervezéskor ügyeltek a nagyobb hátsó túlnyúlásra, valamint hosszabb motorteret is kaphatnak majd a vásárlók. A felmatricázás ellenére is jól látható, hogy az A-oszlop tövétől egy éles törésvonal fut hátra a még bujkáló lámpatestekig.

Komoly változásokat vetít előre a kicsit furcsa hátsó lökhárító és a lámpaborítás, azonban elől a kevesebb módosításokat eszközölnek majd a tervezők. A jelek szerint azonban nem nehéz azt mondani, hogy a Corsával szemben az Astra inkább a konzervatívabb irányba kezd elmozdulni, és ha a Monza tanulmányra gondolunk, akkor reménykedhetünk egy elegáns, csinos kiállású autóban.

A nagy motortérbe a széria legnagyobb műszaki újdonsága fog kerülni: az egyliteres, háromhengeres turbómotort nemrég mutatta be az Opel, és a hírek szerint a blokk 115 lóerőre lesz képes.

Nem derül ki a kémfotóból, hogy a különböző kivitelek milyen formát és méretet kapnak (ha egyáltalán lesz háromajtós vagy kombi; a kabrió létjogosultságát pedig vastagon elmossa a Cascada)

Címkék: opel astra