Ütős az új Peugeot kombi

84ac056b57dd032fcf18a346d4a81feb_l.jpg

A Peugeot nem várt sokáig, és végre bemutatta az új 308-as paletta utolsó résztvevőjét: a három-és ötajtós változat után itt a tágas csomagtartóval bíró kombi.

Bár a vonások visszafogottabbak az elődökéhez képest, az új 308-as kombi igencsak csinosra és praktikusra sikeredett; a tágas csomagtartó kiváló példa, de nem egyedüli az előnyök esetén.
A kombi mintegy 32 centivel lesz hosszabb az ötajtós változatnál, a csomagtartó pedig az elismerésre méltó 610 literes térfogatra emelkedik, amellyel a 308-as a Skoda Octavia Combival fog versenyezni a fogyasztók kegyeiért.

A csomagtartó emellett tovább bővíthető a hátsó ülések lehajtásával, amelyre a bonyolításoktól irtózó vásárlók legnagyobb örömére elég lesz egy egyszerű mozdulat.
A 308-as kombi ráadásul 140 kilogrammal is könnyebb lesz előmodellhez képest, mivel azt már az új EMP2 nevű padlólemezre építették, amelynek tervezésekor külön figyelmet fordítottak a tömeg csökkentésére.

A külsőre a visszafogott, nyugodt stílus lesz jellemző, ami azt is jelzi, hogy a Peugeot-nál lezárták a látványos vonalak korszakát. Nagy változás a műszaki szempontokat nézve sem lesz, és legfeljebb a futómű, illetve néhány kisebb részlet hangolásában tapasztalhatunk majd különbséget a korábbi modellekhez képest.

A 308-as kombival élőben a március elején megrendezésre kerülő Genfi Autószalonon találkozhatunk majd először.

Címkék: peugeot 308