Sosem volt még ilyen takarékos a Jaguar

5288462d048e0d3f60f64bb84cff6df4_l.jpg

Minden idők legtakarékosabb Jaguarja lesz az ősszel debütáló szedán, az XE, amit a márka egyedülálló módon alumíniumváz köré épített.

Bár csak ősszel érkezik, de a Jaguar elárult pár részletet új szedánjáról, az XE-ről, amiről többek között kiderült, hogy a legtakarékosabb családtag lesz. Nem mellékes az sem,hogy a modell a kategóriában egyedülálló módon alumíniumváz köré épült. Az ígéretek szerint a szerkezet 75 százaléka alumínium, 25 százalék pedig nagyszilárdságú acél lesz, hogy minél optimálisabb legyen a súly és terhelhetőség harmóniája.

A Jaguarnál könnyű, de erős autót ígérnek, aminek egyes elemei már-már űrhajós-technológiával készültek. A modellt a Land Rover új Ingenium motorjai hajtják majd, az átlagfogyasztás pedig a 3,7 liter per 100 kilométert is kipréselheti magából. A gyártó valószínűleg elérhetővé teszi az F-Type-ból ismert háromliteres kompresszoros V6-ost, ami akár a 380 lóerőt is elérheti. Az alapár 29 ezer font, vagyis mintegy 11 millió forint lesz.

A modellt bemutató első fotó alapján pedig az is elmondható, hogy sportos, férfias szedánt kapunk majd, és hogy érdemes várni a premiernek helyszínt biztosító Párizsi Autószalont.

Címkék: jaguar xe