Nem viccel a Porsche: felélesztenék a Safarit

475699d297afae315ef802312426354e_l.jpg

A korábbi hírek igaznak bizonyulhatnak, ugyanis a Porsche tényleg elgondolkodott azon, hogy feléleszti a legendás Safarit.

A márkánál az első marketinglépést már megtették, és egy frissiben kikerült videóban épp azt láthatjuk, ahogy a hétszeres Pikes Peak-győztes Jeff Zwart vezeti a Jackie Ickx által nyűtt 953-ast. A Párizs-Dakart megnyerő modell, azaz a Safari amúgy jelenleg a Porsche Museumban foglalja el jól megérdemelt helyét.

A 911 Safari egy nehezebb terepen is helytállásra képes típus volt (911/953 SC) a hetvenes években és a nyolcvanas évek elején. 1984-ben egy Safarival nyerték meg a Dakart; a modell hátsókerék-meghajtású volt, és akkoriban még csak versenycélra készült.

Nos, az új változat valószínűleg összkerék-meghajtással rendelkezne, és nemcsak a ralikra, hanem a nagyközönségnek is készülne, vagyis leginkább a Carrera4-hez hasonló szabadidő-autó lenne belőle.

Az új Safari tanulmányait a Pekingi Autószalonon mutatják be a nagyközönségnek, ami azért is szimbolikus és jelentős lépés, mert Kínában komoly számokat produkál a Cayenne. Egy esetleges kínai pozitív fogadtatás minden bizonnyal gyártásra küldené a 991 emelt hasmagasságú változatát.

Címkék: safari porsche