Megmutatták az új VW Passat terveit

910084c4eb3461ee8947cd42bdd4b146_l.jpg

A formatervek érdekes, dizájnos és futurisztikus külsőről árulkodnak: az új Volkswagen Passat a mostaninál laposabb, sportosabb és szélesebb is lesz. Alig várjuk!

Várhatóan már csak az őszi hónapokig kell kibírni, és lerántják a leplet a B8 kódnevet viselő vadiúj Passatról, azonban a Volkswagen egy kis kedvcsinálás érdekében közzétett néhány grafikát. A képeken jól látható az, hogy mi váltott ki sokaknál némi döbbenetet: az új generáció egyetlen ma ismert Volkswagenre sem hasonlít. A megújuló Passat valószínűleg egy új stílusirányzatot indíthat el a németeknél, és a korábbiaknál több sportos vonulatot visz majd az ezt követő modellekbe.

Bár a grafika csak a külsőre vonatkozik, és a műszaki adatokat egyelőre homályban tartják a németek, azonban az extravagáns forma így is elég muníciót ad majd a rajongóknak egy időre. A nagyobb méretek miatt ráadásul a Phaeton és a CC is veszélybe került, hiszen az új Passat hízása miatt akár feleslegessé is válhatnak, és hamarosan ki is kerülhet majd a kínálatból.

A németek pedig nemcsak a formát illetően szeretnének újítani. A kiszivárgott hírek szerint a nagyobb és sportosabb külső alatt teljesen új technika lesz, és a formás B8-at frissen kifejlesztett motorok és hajtásláncok fogják repíteni: ízelítőnek mindjárt itt egy duplaturbós, kétliteres dízel, valamint egy konnektorról is tölthető hibrid.

Izgalmas őszünk lesz, az már most is látható.

Címkék: vw passat