Megjött a legújabb Juke

4ab4b6df96c060fa741e97b50eafb07c_l.jpg

Beárazták az angolok az új Nissan Juke-ot: a szigetországban élő vásárlóknak legalább ötmillió forintnak megfelelő fontot kell fizetniük, amennyiben haza szeretnének vinni egyet a legolcsóbb változatból.

Eljött a nagy nap Angliában: végre megvásárolható lett a Nissan Juke ráncfelvarráson átesett változata. A még mindig csak az első generációját taposó modell 2015-ös évjárata számos újítást kínál a rajongóknak, azonban összességében nem tér el nagyon az eredeti változattól.

Amit viszont érdemes megemlíteni: a japán gyártó tervezői lecserélték a lökhárítókat, a külső tükrökbe LED-es irányjelző csíkokat integráltak, illetve az alapfelszereltség része lett a LED-es nappali világítás is. Emellett hangsúlyosabbá tették a Nissan logót és a krómozott V-jelet az autó orrán, látványosabb lett a fényszórók bumeráng alakja, és az extralistán megtalálható az új, színes betétekkel személyre szabható 18 colos könnyűfém felni is.

A vezetést elősegítő extrák között megtalálható az opcionális parkolórendszer, a váltásra figyelmeztető jelzés és a keréknyomás-ellenőrző rendszer. Felárért kaphatják meg a vásárlók a holttér-figyelmeztetést és a mozgó tárgyak észlelését; a középkonzol 5,8 colos érintőképernyőjén pedig egy 360 fokos madártávlati kép is megjeleníthető.

A több helyen is szidott csomagtartót 40 százalékkal megnövelték az elsőkerék-meghajtású példányoknál, ráadásul a Nissan Design Studio internetes programjával a vásárlók egyszerűen és gyorsan személyre szabhatják a kiválasztott darabokat.

Bár sok országban még várni kell a Juke megjelenésére, az angol vásárlók számára már júniusban elérhetővé válnak a modell ráncfelvarráson átesett első példányai. Az alapfelszereltség ára ötmillió forintnak megfelelő angol font, míg a 190 lóerős csúcs összkerekes nyolc és félmillióért vihető haza. Az alapváltozatot ezúttal is az 1,6 literes szívómotort hajtja, ugyanakkor megjelent a kínálatban az 1,2 literes 115 lóerős DIG-T 115 egység, valamint kapható az 1.5 dCi és az 1.6 turbós benzines.

A ranglétra képzeletbeli legmagasabb fokán továbbra is a Nismo kiadás áll, amelyet a japánok szintén felfrissítettek 2015-re, és amit egy új, 218 lóerős motor fog húzni. Magyarországi bevezetésről sajnos továbbra sincs hír, így marad a várakozás.

Címkék: nissan juke