Kínában már a Ferrarit is koppintják

5d9bd784bfd234610bf8ba15e7ad6a4e_l.jpg

A Ferrari sem menekülhetett el a kínaiak üzleti érzéke elől: egy távol-keleti műhelyben elkezdték lemásolni az olaszok egyik legdurvább sportkocsiját, a LaFerrarit.

Ha valami sikeres vagy népszerű, de még inkább pénz lehet belőle, azt Kínában nagy valószínűséggel koppintani fogják. Nem történt ez másképp a Ferrari egyik legdögösebb és legbrutálisabb modellje, a LaFerrari esetében sem.

Az olaszok csúcsmodelljéről egy kínai műhelyben készítettek minden részletre kiterjedően hű másolatot, és a netre két fotó már fel is került. Bár a munkafolyamatról nem találtunk dokumentációt, a végeredmény ijesztően jól sikert; még akkor is, ha tudjuk, hogy egy Ferrarit csak úgy nem lehet copy-paste-elni.

Főleg annak a ténynek az ismeretében igaz ez, hogy a koppintás meg sem tudja közelíteni az eredeti tűzerejét, a 963 lóerőt, és a nyakunkat tehetjük arra is, hogy a kínaiak meg sem próbálták reprodukálni az olaszok bonyolult hibridhajtását. Azt sem sikerült kideríteni, hogy az alapokhoz milyen autót használtak, bár más országokban ilyen esetekben népszerű a Pontiac Fiero és a Toyota MR2.

A másolat azonban egyedülálló lehetőséget biztosít a kevésbé szerencsés kínaiaknak, hiszen biztos van belőlük pár, akik lemaradtak a Ferrari 499 darabos szériájáról, és most bepótolnák a lemaradást (akár egy másolattal; villogni azzal is lehet).

A koppintás ára még nem nyilvános, azonban nem kell nagy jósnak lenni ahhoz, hogy kijelentsük, a kínai műhelyben készült autókat (egyelőre egy pirosat és egy sárga-feketét) a Ferrari által kért ellenérték töredékéért is haza lehet majd vinni.

Nem tudni azt sem, hogy a kínai hatóságok lecsapnak-e a műhelyre, azonban Európában a replikagyártás nem veszélytelen biznisz. Mind hallhattuk a híreket arról, hogy nemrég egy spanyol műhelynél razziáztak a helyi rendőrök, de már Olaszországban is láttunk hasonló rajtaütést; sajnos a végén leginkább az autók bánják a bűnelkövetést, hiszen bár a rosszfiúkat alaposan kikérdezi a bíróság, őket semmiképp sem zúzzák be a folyamat végén.

Címkék: ferrari