Csinos Corsát alkottak az Opelnél

ae265ec8d02add74bcb0f72e47ec001b_l.jpg

Álcázva ugyan, de az Opel megmutatta az új Corsát: a modell frissített változata merész orrot sejtet, és elegáns belső kialakítást ígér.

Maszkot kapott, de ezen keresztül is átjött a vadonatúj Corsa hangulata: az idén érkező vérfrissítés merész és dinamikus külsőt ígér a Mokkával közös padlólemezre épülő modell esetében. A takaró alól könnyedén ki lehetett venni, hogy a Corsa az Adam orrkialakítását kapja, ami viszont átírja a kisautó karakterét.

Az új külsőnek köszönhetően a modell divatosabb és agresszívebb lesz, viszont a brit Auto Express szakértői szerint a kiszivárgott képeken csak egy "öszvér" szerepel, vagyis a jelenlegi modell karosszériájába bújtatott, de műszaki tartalmában már az új generációt képviselő típus. Ez ugyanakkor azt is jelentheti, hogy a negyedik generációs modell számottevően nem fog különbözni a régi változattól.

Biztosnak tűnik azonban, hogy az autó fényűzőbb lesz a harmadik generációhoz képest: az utastérről készült kémfelvételeken jól láthatóak az elegáns szelvények és a jó minőségű műanyagok, valamint egy rakás modern rendszert is megkapnak még az új tulajdonosok.
Számíthatunk némi újdonságra a motornál is, mivel megjelenik az 1,2 literes turbómotor és az 1,6 literes dízel, amelyek erősebbek lesznek elődeiknél.

Az új Corsa várhatóan legkésőbb a szeptemberi Párizsi Autószalonon veti le magáról az álcaruhát, és mutatja meg magát teljes valójában a nagyközönségnek.

Címkék: opel corsa