Beépített fedélzeti kamerával kecsegtetik az új Corvette tulajdonosait

1379b5de7cb668c186ab48a9361eabd7_l.jpg

Bár nem közúti használatra fejlesztették ki, a General Motors elérhetővé teszi a beépített fedélzeti kamerát az új Corvette Stingray-ben.

A General Motors-nál igazán nagyvonalú napokat élnek meg a cégvezetők: a leginkább pályanapokra készített adatrögzítő eszközt elérhetővé teszik a frissített Corvette Stingray-nél.

A GM fedélzeti kamerája azért is számít érdekességnek, mert az leszámol a ronda és kilátást takaró műszerfali kamerák képével, és helyette egy úttörő megoldással próbálja még hatékonyabbá tenni a közúti közlekedés megfigyelését.
A hivatalos nevén Performance Data Recordernek hívott adatrögzítő tökéletes belső kamerás felvételeket készít, és a kamera mellett gyorsulásmérő, valamint GPS is igyekszik segíteni a sofőr munkáját száguldozáskor.

Az első hivatalos fotó ráadásul olyan képet fest, mintha egy kissé nosztalgikus számítógépes játékban lennénk, azonban grafikán valószínűleg még javítani fognak az idők múlásával.
A beépített kamerával készült felvételeket nemcsak a központi kijelzőn, hanem számítógépen is megnézhetik majd az autótulajdonosok. A 13 órányi folyamatos képanyagot felvevő eszközt a kesztyűtartóban lévő 32 gigabájtos (szépen elrejtett) SD-kártya rögzíti.

Címkék: corvette gm