Bővít az Opel hazánkban

c3997142576e6f4d163ead570965368d_l.jpg

A német autógyártó vezetése 60 millió eurós fejlesztésről döntött a szentgotthárdi gyárban, valamint további száz új munkahelyet szeretnének teremteni a gyártósorok felújításával és átalakításával.

 Az Opel azért voksolt a bővítés és az új gyárcsarnok megépítése mellett, mert az új gyártósorokon szeretnének összerakni  azokat az 1,8 literes benzinmotorokat, amiknek a jövőben nagy szerepet szánnak. A kapacitás emelésével immár hazánkban fogják  gyártani a német cég legfontosabb motorjait.

 Az 1990 óta működő szentgotthárdi üzemben 2012-ben adták át a legutolsó nagyberuházás során megépített csarnokot, ahol három motorcsalád évi 500 ezer motorjának gyártása indult be egy évvel ezelőtt. 2013-ban az új csarnokban az 1,6 literes benzinmotorok mellett a középkategóriás dízelmotorokat és a kiskategóriás benzinmotorokat is elkezdték összeszerelni. 2013 februárjában ráadásul egy másik, 130 millió eurós kapacitásbővítést is bejelentettek, mivel a kisebb motorok terén 2014-től komoly keresletre számítanak az Opelnél.

 A szentgotthárdi üzemben jelenleg is folynak a bővítési munkák, a tervek szerint a februárban bejelentett csarnok júliusban készül el, míg a második  hullám után várhatóan 2015-re fejezik be teljesen a gyár bővítését. Az ország gazdaságában fontos szerepet játszó szentgotthárdi üzem így már mintegy ezer embert fog foglalkoztatni, amibe beleszámítják a mostani százfős bővítést is.

 A kapacitás növelésétől a cég azt várja, hogy az új csarnokban évi hatszázezer darab motort gyárthassanak az alkalmazottak és a gépek, a teljes gyárra nézve pedig az évi több mint egymilliót is elérje a termelés.

Címkék: opel