Visszahívja a GM az új Camarót

b8cc41f2c23fcd5970f74c3c49efafec_l.jpg

A gyújtáskapcsoló hibája miatt a General Motors visszahívja Chevrolet Camaro aktuális generációjának összes példányát.

Tovább tart, és nem csökken a General Motors visszahívási akciója, valamint az azt követő médiabotrány. Az autógyártó most a Chevrolet Camaro aktuális generációjának példányait rendeli vissza egytől-egyig, hogy kijavítsák a gyújtáskapcsoló egyik hibáját.

Külön érdekesség azonban, hogy ez a visszahívás nincs kapcsolatban a GM másik gyújtáskapcsolós problémájával, ami eddig egy évek óta tartó, eltusoláshoz hasonló hozzáállás miatt már tizenhárom halálos áldozattal járt. Mint ismeretes, a General Motors-nál hosszú ideje tudtak bizonyos problémákról, mégsem gondolták úgy, hogy eszközölni kellene némi javítást, és a hanyagságnak végül súlyos ára lett.

A Camaróval kapcsolatos mostani hibát belső teszteken fedezték fel, és okulva a múltbeli hibákból, azonnal a visszahívás mellett döntöttek.

A GM akciója több mint ötszázezer új Camarót érint, mivel mindegyiküknél előfordulhat, hogy a vezető térde a slusszkulcsnak koccan, és ennek hatására a kulcs elmozdul, leállítva ezzel a motort.

A General Motors persze kihangsúlyozza, hogy a hibát a saját tesztjein fedezte el, ugyanakkor három baleset most is történt, viszont ezekkel kapcsolatban szerencsére csak négy könnyebb sérültről kellett beszámolni.

Címkék: chevrolet gm camaro