Visszahív az Aston Martin

cef8e7ed10ffa07bd8535ec35e230013_l.jpg

Közel húszezer luxusautót kénytelen visszahívni az Aston Martin egy meghibásodásra hajlamos kínai műanyag-alkatrész miatt.

Gyenge minőségű műanyagot kapott kínai beszállítójától, ezért az Aston Martin világszerte több mint 17 ezer autót hív vissza csere érdekében. A sina.com kínai hírportál tudósítása szerint a probléma az autók gázpedáljaival lehet, amihez a Shenzhen Kexiang nevű vállalat silány minőségű műanyagot használt fel.

Külön érdekesség, hogy a Shenzhen Kexiangnak is van kire mutogatni, hiszen ők az alapanyagot egy dél-kínai vállalattól, a Synthetic Plastictól szerezték be korábban. Mint utólag kiderült, a rossz minőségű műanyag extrém esetben el is törhet, ezért a gond észlelése után az angol cég azonnal a csere mellett döntött.
A hírek szerint a gázpedál meghibásodása miatt eddig 22 Aston Martin-tulajdonos jelentkezett a gyárnál, azonban szerencsére baleset egyikük esetében sem történt.

A visszahívás a márka elmúlt hat évében gyártott autók mintegy háromnegyedét érinti: a balkormányos autók közül a 2007 novembere és 2013 decembere között, míg a jobbkormányosak közül a 2012 májusa és 2013 decembere között összeszerelt Aston Martinok vannak veszélyben.

A cég a gázpedálok térítésmentes cseréjét ígérte a tulajdonosoknak, akikből van szép számmal az Egyesült Államokban és Európában: előbbi helyről több mint 5 ezer, utóbbi kontinensről pedig több mint 7 ezer autót kell, hogy visszatérjen a márka műhelyébe.

Címkék: aston martin