Nem gyártják többet a világ legcsúnyább autóját

0c758c944f0062609b2677e28107bc5e_l.jpg

Szeptembertől nem gyártanak több Orochit a Mitsuoka Motors-nál: a furcsa külsővel megálmodott sportkocsi utolsó öt példányát ugyanakkor különleges kivitelben készíti majd el a gyártó.

Szakértők szerint nehéz rusnyább autót elképzelni a Mitsuoka Orochinál, pedig a japán gyár tervezői egészen biztosan nem így képzelték el az extravagáns sportautó karrierjét. A 2001-ben még koncepcióautóként mutogatott, majd 2006-ban piacra dobott Orochit a japán mitológia nyolcfejű sárkányáról nevezték el, azonban a szörnyeteg nem hozott szerencsét.

A gyártó ugyanis bejelentette, hogy a szárnyas ajtós sportautó szeptemberben végleg befejezi földi életét, és öt különleges példánnyal elvonul az örök autóutakra. A Toyota Camry 3,3 literes V6-os motorjával felszerelt Orochi limitált szériája, a Final Edition arany gyöngyház vagy paprikalila fényezést fog kapni (előbbiből három, utóbbiból két darab gurul majd le a futószalagról), hátul szárnyat növeszt, elől köténytoldatot csinálnak neki, a kereket pedig egyedi, 19 colos darabokra cserélik.

Megváltozik a belső is, hiszen a fényezéstől függően sötétpiros-fekete vagy fekete-lila üléseket szerelnek be, a díszbetéteket fémhatásúra alakítják, és az egyik változatban a kormánykeréken is módosítanak.

A motor kapcsán nem lesz változás, és marad a 233 LE, 328 Nm, valamint az ezekhez rendelt ötfokozatú automata sebességváltó.
A Final Edition április 25-től érhető el Japánban, a vételár pedig adók és egyéb költségek nélkül is mintegy 27,5 millió forintnak megfelelő jen lesz. Bár a sportautó igencsak érdekes formával rendelkezik, gyűjtők számára valószínűleg így is kötelező darab lesz a limitált utolsó széria öt darabja.

Címkék: orochit