Megjöttek az első fotók az új Skoda Fabiáról

9f6d22dec5a20bcdd01cd84e98637764_l.jpg

Az új Fabia a középső ajtóoszlopig a Rapid-családdal fog megegyezni, és csak a hátuljánál történnek majd komolyabb módosítások (például rövidebb lesz).

A tengelytáv és a hátsó túlnyúlás is kisebb, mint amit a Rapidnál láthatunk, ez pedig egyenes arányban csökkenti majd a hátsó lábtér és a csomagtartó méretét. Azt is megállapíthatjuk, hogy a végeredmény nem annyira karakteres, mint a kifutó Fabia-széria, mivel nem találunk rajta jellegzetes részleteket; emlékezzünk csak, a mostaninál azért például ott van a Minitől kölcsönzött vízszintesen elvágott tető.

A Rapid-sorozattal kapcsolatos rokonság azonban nem a véletlen szüleménye, és a műszaki alapok terén sem ér véget az összefonódás, hiszen a közös alkatrészek komoly mértékben csökkentik majd a márka kiadásait. Várhatóan a motorválaszték és a hajtáslánc elemei is megegyeznek majd a Rapidokkal, és talán csak a méret, illetve az ár lesz, amiben különbözni fognak egymástól.

Az új Skoda Fabia élő bemutatójáig azonban még hosszú hónapokat kell aludni, hiszen arra csak októberben, a Párizsi Autószalonon kerül majd sor. Addig persze a márka még kiadhat pár lényeges információt a típussal kapcsolatban

Címkék: skoda fabia