Jöhet a keleti kényelem: masszázs is lesz a jövő autójában

bd3346ba561b5b55180dd1441a09d1ee_l.jpg

Egészen ígéretes módon képzelni el a jövő autóinak utasterét a Peugeot-Citroen: a tanulmány szerint a hamarosan már nemcsak a futurisztikus belső, hanem a kényelem is szempont lesz.

A Chrysalide nevű tanulmányban mutatta be a Peuogeot-Citroen azt, hogy miképp is képzeli el a jövő autóinak utasterét. Amellett, hogy nem hiányozhat a futurisztikus megjelenés, a PSA igyekezett arról is gondoskodni, hogy a sofőröknek a látnivaló mellett pár extra kényelmi funkció (és persze jókedv) is jusson.

A jövő rendszere ugyanis- képes lenne arra, hogy a műszerfali kamerából folyamatosan a vezető arckifejezését vizslassa, és ha a kormány mögött ülő személy netán elgyötört lenne vagy csak épp bosszús, akkor a számítógép néhány előre beprogramozott eszközökhöz nyúl.

Ilyenkor jöhet az egyedi világítás, a zene, sőt, még a frissítő illatok utastérbe pumpálása is arról gondoskodna, hogy a vezető kedélyállapota helyreálljon. Szükség esetén az ülések masszázsfunkciója is bekapcsolna, hogy a keményebb szituációkban így nyugtassák meg a vezetőt.

A PSA már javában teszteli a rendszert, és ha minden rendben lesz, akkor 2016-tól egyes elemeit már be is mutathatják a Citroen DS sorozat kiválasztott modelljeiben.

Címkék: peugeot citroen