Brutális ez a Bogár! 2,1 másodperc alatt gyorsul fel százra!

ebe9ac202a3149b75a8ae8adb2e1d8a7_l.jpg

550 lóerős ralikrossz Bogárral újít be a Volkswagen, amely külsőre még aranyosnak is tűnhet, de iszonyatos teljesítményével még a szuszt is kisajtolja a fogyasztóból.

2,1 másodperc alatt gyorsul fel százra a Volkswagen Beetle GRC, és már ez az információ elég lenne ahhoz, hogy jellemezzük azt a brutális versenyautót, amit a németek összedobtak a Red Bull Global Rallycross-ra.

A különleges versenysorozatra készült ragadozónál nehéz elképzelni érdekesebb látnivalót, hiszen a külseje alapján nem is gondolná az ember, hogy milyen kegyetlen dolgokra képes. Az első lökhárító túlméretes, a tükrök aprónak számítanak, a légbeömlők öblös összhatással sokkolnak, ráadásul az óriási hátsó szárny sem épp mindennapos egy Volkswagen Bogárnál.

Azt gondolnánk, apuci pici fia most kimegy egyet vagánykodni ezzel a szépséggel, és még egy bögyös cicababa is befigyelhet a nap végére, ha nem történik baleset, azonban ez a Beetle más, mint aminek látszódik, ez veszélyes, nem gyerkőcöknek találták ki.
A mérnökök ugyanis az 1,6 literes, négyhengeres TSI motorból egészen ijesztő 551 lóerős teljesítményt sajtoltak ki.

A hatos szekvenciális váltón érkező nyomaték elöl és hátul beépített, részlegesen önzáró differenciálművekre jut el, az úttestre pedig 240/60 R17-es Yokohama versenyabroncsok feszülnek majd.
A Bogár végsebességéről még nem kaptunk információt, azonban a ralikrossznál nem is az számít elsősorban. Sokkal fontosabb a 2,1 másodperces gyorsulás, valamint az átdolgozott futómű és fékrendszer. A pilóták dolgát ZF lengéscsillapítók, 23 centis rugóutak, és 300/356 (hátul/elöl) milliméter átmérőjű féktárcsák segítik.

A kérdés persze az, hogy miért a Beetle-t választották ki a Volkswagen amerikai részlegénél, de erre egyértelmű választ nem kaptunk. A versenysorozatban korábban Polóval próbálkoztak, azonban a Bogár valóban látványosabb megoldásnak számít, és ezen az a tény sem változtat, hogy a végeredmény egy picit ambivalens lett a száguldó őrült csajos összhatás miatt.

Címkék: vw beetle