Baleseti statisztika: kikkel történik a legtöbb ütközés?

39a27618f1dc54b80987c6706135e6b7_l.jpg

Furcsának hangzik, de a baleseti statisztikákból az is kiderül, hogy kikkel történik a legtöbb baj utakon: ha csak ezen múlik, kerüljük a fehér színű autókat L-es rendszámmal.

A Generali Biztosító által készített összesítés szerint nyugodtan kijelenthetjük: ha L-es rendszámú fehér autót látunk, akkor lehető leggyorsabban húzzuk el a csíkot. A 2013-as év alapján készült kimutatásban a biztosítótársaság káreseteit szedték össze: több százezer balesetről van szó összesen 35 milliárdos értékben, azonban van egy érdekes pont is a statisztikában.

Megtudtuk, milyen típusú autókkal történik a legtöbb baj: L-es rendszám, fehér szín. A fehér szín 2013-ban 5300 balesetnél volt jelen (a fekete csak 2800-nál például), míg az L betűvel kezdődő rendszámok majdnem 12 900 káresetnél működtek közre. Ez lett tehát az ómen.

Sokaknak meglepetést is okozhat, azonban a nemek egyenlőségének kiváló példája lehet a hír: a kárdarabszámokat tekintve a férfiak és a nők között teljesen kiegyensúlyozott a helyzet, sőt, a nők enyhén felülprezentált helyzete miatt ez azt is jelentheti, hogy a hölgyek kevesebb balesetet szenvedtek a tavalyi évben.
A nevek alapján a Lászlók jártak a legrosszabbul tavaly, mivel hozzájuk 6600 balesetet húzhatunk be, a második helyen pedig az Istvánok végeztek 5800-al (a dobogóra még a Józsefek kerültek fel 5300-zal). A nőknél a Katalinok és a Máriák esetében majdhogynem holtverseny született (2300 darab balesettel), őket pedig az Évák követték 2100 káresettel.

A statisztika szerint a bak csillagjegyűeknek sem volt szerencséjük tavaly (17 500 káreset), ráadásul az év elején születettek igencsak magabiztosan hozták a dobogó legfelső fokát. A második helyre a bikák és az ikrek végeztek, őket a szüzek és az oroszlánok követik. A legjobban a nyilasok és a skorpiók jártak, ők tavaly összesen nem okoztak 12 000 balesetet.

Összesítve tehát akkor volt tavaly a legnagyobb szerencsénk, amikor nem fehér, szürke vagy fekete, valamint L, M és K betűkkel kezdődő autók jöttek velünk szembe, amiket nyilas vagy skorpió csillagjegyben született, nem Lászlónak vagy Katalinnak (Máriának) keresztelt bak csillagjegyű sofőrök vezettek. Ezek után kíváncsiak várjuk az idei összesítést, és csak remélni tudjuk, hogy bármilyen eredmény is születik, sokkal kevesebb balesetről kell olvasnunk majd.

Címkék: baleset