Harmincmillió Golf

a27a3b73d355048c6bab885897085f62_l.jpg

 Nem akármilyen eredményt értek el Volkswagenék háza táján. Júniusban a német autóóriás wolfsburgi gyárában sikerült legyártani a harmincmilliomodik Golfot, így a típus a Corolla és a Ford F-széria után a harmadik olyan autó lett, amelyik átlépte ezt az elképesztő határt.

 A nagy számot bezsebelő példány egy TDI BlueMotion lett, amelyet valószínűleg megtart magának a gyár (mi is így tennénk).

 A Golf immáron negyven éve, 1974 óta hódítgatja a piacot, és a hetvenes években még a népszerűségét vesztett Bogárt igyekezett felváltani. Talán a mérnökök sem gondolták volna, hogy ez ilyen jól sikerül, és hogy az áramlatról elnevezett autó elképesztő sikert arat.

 A hetes Golfot épp tavaly mutatták be a párizsi autószalonon, és a modell a konszern új MQB-platformjára épült, formájában pedig jelentősen eltér az előző generációktól.

 Az alsó-középkategóriás autó népszerűsége a majdnem negyven év alatt töretlen, 2013-ban az Év Autója címet is begyűjtötte vele a Volkswagen.

 A matekzsenik ez alatt azt is kiszámolhatták, hogy 39 év alatt a harmincmillió napi kétezer Golfot jelent. Nem akármilyen teljesítmény, az biztos.

Címkék: vw golf