Trükkös visszapillantó: eltűnnek a hátsó utasok a látótérből

0e09527b0f5edaa60cf5702119e6a0a2_l.jpg

Gond van a hátsó kilátással, amikor a visszapillantóba nézünk? Zavarnak a gyerkőcök, vagy csak belóg valami a képbe? Egy ötletes módszerrel többé egyetlen autósnak sem lesz gondja a hátsó kilátással.

Trükkös megoldást eszelt ki a Nissan a tökéletes hátsó kilátás megteremtése érdekében: a japán piacra 2015-ben érkező smart rearview mirror nevű fejlesztés az autó hátuljára szerelt kamerát használja, amelynek képét könnyedén megjeleníthetjük a visszapillantóba épített kijelzőn.

A hagyományos tükröt, a beépített LCD monitort és a kamerát használó rendszer célja, hogy megkönnyítse a sofőr tájékozódást, így nem lehet semmi, ami akadályozná a vezetőt a kilátásban; legyen szó méretes csomagról, kalaptartóra zsúfolt kabátról vagy koszos, párás hátsó ablakról, a smart rearview mirror segítségével könnyedén látható, hogy mi folyik az autó háta mögött.

A kamera 1,3 megapixeles képet közvetít, és a hátsó légterelő alá építik be. Arról egyenlőre nincs hír, hogy a Nissan a japán piacon kívül mikor vezeti be a terméket, az azonban valószínűnek tűnik, hogy magas lesz a kereslet az új és ötletes fejlesztés iránt.