Négyszeres áron kelt el Erzsébet királynő autója

358873fad4914931314b94f2036b503a_l.jpg

Egy angliai árverésen a tervezett ár négyszereséért vásárolták meg azt a luxus Daimlert, amely valaha II. Erzsébet brit uralkodó tulajdonát képezte.

 A 2001-ben készült, és három éven át szolgálatot teljesítő Daimler Super V8 LWB limuzint negyvenezer-ötszáz fontért, azért tizennégy millió forintért adták el, és külön érdekessége az autónak, hogy azt maga az uralkodó is gyakran vezette.

 Az angol gyártó a zöld autót kifejezetten II. Erzsébetnek készítette, így van benne egy kisebb csúsztatható tartó az uralkodó kézitáskájának, valamint a szőnyegek finom báránybőrből készültek a még nagyobb kényelem és a még nagyobb elegancia érdekében.

 A Historics aukciósház által lebonyolított árverésen az autót különleges tételként mutatták be, és kezdetben homály fedte a tulajdonos nevét is (csak mint elővigyázatos hölgy utaltak az uralkodóra). A Daimlerben 24,5 ezer kilométer volt, az új tulajdonos pedig eredeti állapotában és az eredeti rendszámmal jutott hozzá a kiemelkedő darabhoz.

 A negyvenezer font kifizetése után az illető ráadásul egy fotót is kapott, ami II. Erzsébetet ábrázolja, ahogy az autót vezeti, így a négyszeres felár ellenére is elképesztő autóval gazdagodott a szerencsés nyertes.

Címkék: daimler