Megvan az új Renault Megane terve?

f60a47f7792630a3a86bc14c0657e89c_l.jpg

A francia márka negyedik generációjának impozáns tervét egy ügyes dizánjstúdiónak köszönhetjük, ám a forma még nem tekinthető hivatalosnak és véglegesnek.

Időszerű lesz már leváltani a Renault Megane 2008-ban debütált harmadik generációját, hiszen a tavalyi ráncfelvarrásnál csak félig-meddig teljesültek a kívánságok. 2013-ban kívül és belül is csak minimálisan változtattak a bevett dolgokon, ezért a komolyabb átalakítás a várhatóan két év múlva érkező negyedik generációra marad.

Az információk egyelőre nem túl bőségesek, és csak annyit lehet tudni, hogy a kocsi a Renault és a Nissan új közös platformjára, a CFM-re épül, amely eddig 14 modellnek (11 Renault-nak és 3 Nissannak) biztosította az alapot.

Az új szerkezet miatt megnő a közös alkatrészek száma is a két márkát egy fedél alatt tartó csoporton belül, ezzel pedig a költségeket is jelentősen le tudják majd szorítani (várhatóan 40 százalékkal). Remélhetőleg, ez majd az új modell árán is meglátszódik majd, és nem kell inget-gatyát rátenni.

Az mindenesetre biztos, hogy a tervek alapján impozáns külsejű negyedik generációra készülhetünk.

Címkék: renault megane