Még idén felvásárolhatja a Tesla Motorst a General Motors

78a38d90a5f5af5857b8e93fa4dd5a84_l.jpg

Egyes hírek szerint a néhány év alatt jelentős sikereket elérő, és magának komoly hírnevet szerző Teslát már 2014-ben felvásárolhatja a GM; már amennyiben Elon Musk hajlandó megválni a márkától.

Néhány gazdasági elemző merész találgatásokba kezdett, és volt, aki azt is ki merte jelenteni, hogy Elon Musk 2014-ben megválik a gyors sikerekkel előretörő Teslától, amelyet a General Motors-nak adhat végül el. Az elektromos autóiról híressé vált, világpiaci álmokat szövő autógyártó már csak azért is lehet érdekes a GM számára, mert a cégóriás épp az utóbbi időszakban vonta ki az európai piacról a Chevrolet-t, és gondolkodnak a Holden megfutamításáról is Ausztráliában.

A GM az elmúlt években több általuk birtokolt részesedéstől is megvált, és a PSA-pakett mellett a Suzuki-részvényeket is eladták. Néhány elemző ezért is gondolja úgy, hogy a most jött el a terjeszkedés ideje, és a General Motors az elektromos autókból profitálhat nagyobb hosszabb távon.

Az egyetlen gyenge pontja a teóriának Elon Musk, a Tesla tulajdonosa lehet, akiről nem sokan hiszik, hogy megválna szeretett márkájától (és imidzsének egyik építőjétől), ráadásul a Model S nemcsak az Egyesült Államokban fogy jól, de már Európában is sikere van.

Címkék: tesla gm