Elkészítették a legkeményebb Mégane-t

be7685026070406a215779b242f1aa2e_l.jpg

A Renault nem sokat vacakolt, és gyorsan bemutatta a nürburgringi körrekordra hajtó brutális Mégane RS-t.

Leleplezték a Renault új gyöngyszemét, a Mégane RS eddigi legfickósabb változatát, amivel a franciák vissza szeretnék hódítani a nürburgingi körrekordot a Seattól. Mint ismeretes, a fronthajtású Leon a kategóriában egyedülálló módon 8 perc alá ment, és 7:58.4 perces kört futva elorozta a rekordot az addigi csúcstartó Renault-tól.

Persze a franciák remélik, hogy a spanyol rivális nem sokáig örülhet a szériaautók között elképesztőnek számító teljesítménynek. A Cup karosszériával készült új Mégane RS-nél alapfelszerelés lett a részlegesen önzáró differenciálmű, az Akrapovic titánkipufogónak köszönhetően pedig a kétliteres turbómotor eléri most már a 275 lóerőt és a 360 Nm nyomatékot.

A nürburgringi Nordschleifére készülő franciáknak pedig szükségük is van minden segítségre, hiszen a Seat Leon Cupra elképesztő eredményét csak fogcsikorgatva, apait-anyait beleadva lehet lepipálni.

A frissített limitált változat a 275 Trophy nevet kapta, és húsz országban tervezi piacra dobni a Renault; és persze remélik, hogy az eladásokat megdobja majd a sikeres rekordkísérlet.

Címkék: renault megane