Új népautó a Skodától

4695cb3b19cbf906e45dac0da0913068_l.jpg

A Skoda még jóval a szeptemberi bemutató előtt, már júliusban bemutatta a Rapid Spacebacket, amely igencsak érdekes kísérletnek ígérkezik.

 A márka a Rapid Spacebacket a Fabia és az Octavia közé ékelte be, és az új típus valójában egy rövid farkialakítású alsó középkategóriás autó lett, amiről még nem tiszta, hogy rövid kombinak vagy hosszú ötajtósnak számít csapott háttal.

 A piaci lehetőségek alapján a Skoda ésszerű döntést hozott, hiszen a Rapiddal egy újfajta vevőkört célozhat meg, azt azonban nehéz megmondani most, hogy milyen babérok várnak a cseh autógyártóra.

 A szedántól a műszaki képességeket illetően a Rapid Spaceback nem  különbözik, mivel a motorkínálat nem változik (ugyanazok a TDI és TSI motorok kerülnek bele). Más kérdés, hogy a szedántól 18 centiméterrel rövidebb lesz, valamint a C és a D oszlopok is látványos változásokon estek át.   Ezeknek a módosításoknak köszönhetően az panoráma-üvegtető végignyúlik az utastér fölött, amivel egészen kiváló látvány tárulhat a hátsó üléseken ülők elé is.

 Kisebb lett ráadásul a csomagtér is, hiszen a szedán 550 literes kapacitásához képest a Spacebackbe csak 415 litert pakolhatunk, viszont ezzel az értékkel még mindig az átlag fölött van a kocsi a kompaktok között.

 A Skoda várhatóan idén szeptemberben, a Frankfurti Autószalonon mutatja be hivatalosan és ünnepélyesen a Rapid Spacebacket, és egy hónappal később, októbertől válik megvásárolhatóvá az európai piacon. Hogy mi lesz belőle, azt kíváncsian várjuk.