Itt az új Honda Jazz

954fb0ebf1d84fb921bfb0b6e045d57f_l.jpg

Az utoljára 2008-ban frissített Jazz megérett egy kis változásra, és ezt a Honda háza táján is tudták, ezért hamarosan piacra dobják a harmadik generációs kisautót, ami új színt vihet a hétköznapi életbe.

 A Jazz a Honda egyik legügyesebb autója, ami több piacon is jelen van (néhol Honda Fit néven). Európán kívüli népszerűsége miatt megérett arra, hogy átszabják egy kicsit, és az új változatra nem is kellett sokáig várni. A harmadik generációs Jazz először egy (valódi) kémfotón debütált, és bár a forrást nem erősítették meg, úgy tűnik, hogy a képet egy katalógusból kapták ki.

 Az első fotók alapján az látható, hogy a stíluson nem sokat akartak változtatni, és a legfőbb szempont most is a lazaság volt. Ahogy a régebbi változat, úgy az új Jazz is igyekszik hasonlítani a Civicre, ugyanakkor sejthető, hogy a méreteket illetően változásokat eszközöltek, és bővítették a belső teret. Az egyterű-forma eddig is gondoskodott a belső kényelemről a viszonylag kicsi alapméretek ellenére, azonban a mostani Jazz még közelebb kerülhet a Civichez a használati értéket illetően.

 A motorkínálat egyelőre a homályban maradt, az viszont már most biztosnak tűnik, hogy lesz hibridváltozat és dízelmotoros típus is. A pletykák ráadásul egy hosszabb, terepjárós kivitelről is szólnak. Valószínű, hogy a dízeles és a terepjárós típust a Honda az európai piacnak szánja, hiszen a Fit-Jazz itt nem teljesített úgy, ahogy azt a cégnél elvárták.

Címkék: jazz honda