Crossovert akar a Seat

2cebfdae7a8ea5d691033c085990a9d4_l.jpg

A spanyol gépkocsigyártó, a SEAT már 2014-ben szeretné piacra dobni első crossoverét, amit a közeli jövőben újabb követne.

 A hírt a márka új elnöke, Jürgen Stackman újságolta el a nagyérdeműnek, és a cégvezető rendkívül optimistának bizonyult a SEAT saját városi terepjárója kapcsán. Stackman szerint már jövőre meg tudnak jelenni az első crossoverrel, amit optimális esetben 2016-ban egy újabb követhet.

 A SEAT abban a kategóriában szeretne kihasítani magának egy szeletet, amelynek tagjai bár terepezésre már nem alkalmasak, azonban emelt hasmagassággal és összkerék-meghajtással rendelkeznek, ezáltal pedig extra méretet és kényelmet biztosítanak a vásárlóknak.

 Az új elnök túl sok részletet nem közölt, viszont az már most biztos, hogy az első SEAT-crossover az MQB-platformra épül, ami már bizonyított a Volkswagen Golf VII és a Seat Leon esetében. A crossovert a Volkswagen Tiguanhoz szeretnék méretezni, és a korábbról ismert IBX nevű tanulmány szellemében készítik majd el.

 A minden bizonnyal 2016-ban érkező második modell a sajtó találgatásai szerint a Volkswagen Taigunra fog hasonlítani, amely egy Juke-ra hasonlító tanulmányautó lesz (bár azt nem tudni, hogy a német márka terve piacra kerül-e valaha).

 Jürgen Stackman ugyanakkor azt is elmondta, hogy sportautót a későbbiekben sem szeretnének gyártani, viszont a 2014-ben debütáló Leon Cupra tökéletesen alkalmas lesz egy kis élményautókázásra.

Címkék: seat