Visszatér a Ferrari Le Mans-ba?

68b62085e41e8f225811766f8d5eb2bb_l.jpg

Könnyedén előfordulhat, hogy a Ferrari visszatér a Le Mans-i 24 órás versenybe, ahonnan mintegy negyven éve hátráltak ki a Formula–1 érdekében.

 A Ferrari 1973 előtt hosszú évtizedekig fejlesztett gyári autókat a 24 órás versenyre, azonban a versenyzésről végül lemondtak, hogy teljes erejükkel a Formula–1-re koncentrálhassanak. 1973 óta le Mans-ban csak privát Ferrarik indultak, amik az abszolút elsőséget nem tudták megszerezni.

Német sajtóhírek szerint azonban ennek az időszaknak most vége szakadhat, mivel a Ferrari 2015-ben szeretné elkészíteni saját Le Mans prototípusát.

 A döntés hátterében az állhat, hogy a Ferrari ezzel a lépéssel komoly előnyhöz juthatna a többi Formula–1-es csapathoz képest, mivel két versenyben is tesztelhetnék és tökéletesíthetnék a különböző fejlesztéseket (hibrid technológia, benzin-elektromos hajtáslánc). A gyár a Le Mans-ban esetlegesen beváló újításokat a szériagyártásban is alkalmazná, hiszen az extrém terheléssel járó egész napos futam felér egy megbízhatósági teszttel is.

 Más források szerint az is inspirálja a Ferrarit, hogy Le Mans-ban közvetlenül versenyezhetnének a Porschéval, amire rég nem volt példa az autóversenyek történetében.

Címkék: ferrari