Név nélkül Kínában: a Tesla szerint ráérnek arra még

8012f255a337782bffaadea968723f36_l.jpg

Betört a kínai piacra a Tesla, azonban a márka jelenleg még név nélkül futtatja a Model S-t.

Nem hagyta ki a lehetőséget, és megjelent a kínai piacon elektromos autójával a Tesla: a Model S-t már elkezdték árusítani a kereskedések, azonban a levédett tartalmak miatt vita alakult ki, ezért egyelőre még név nélkül fut a darab.

A Tesla már bemutatta az egyik pekingi kereskedését, és létrehoztak egy külön honlapot is a kínai megrendelőknek, azonban az oly vágyott "Te Si La" szóhármast még nem használhatják, mivel azt korábban egy üzletember levédte, és nem is hajlandó most tárgyalni az amerikai cég képviselőivel.

Az üzletember, bizonyos Zhan Baosheng 2006-ban jegyeztette be a kérelmet, és jelen pillanatban nem szándékozik eladni a névhasználat jogát, pedig már többen bejelentkeztek, hogy megvásárolnák azt.
Az ügy tehát még "pihen" egy kicsit, ezért a Tesla csak annyit tehet, hogy név nélkül kezdi meg a kereskedést, és arról sincs hír, hogy elkezdtek-e már gondolkodni más néven az amerikai cég képviselői. Jelen helyzetben azonban nincs sok választásuk, és új elnevezés után kell nézniük abban az esetben, ha Zhan Baosheng kitart eredeti álláspontja mellett.

Csak emlékeztetőül: az Apple nem is olyan rég 43,8 millió eurót fizetett azért, hogy a korábban bejegyzett iPad nevet használhassa a kínai piacon.

Címkék: tesla