Milliárdos Lambó

e36a512fe5b90101a88ae780e05256f8_l.jpg

Egyenként egymilliárd forintba kerülő, összesen kilenc darabot felölelő miniszériát készít a Lamborghini a Veneno Roadsterből.

A Lamborghini először a Genfi Autószalonon mutatta be a Venenót, amelyről csak annyit árult el, hogy mindössze három darab készül majd belőle, és hogy átszámítva egy-egy ilyen csoda potom egymilliárd forintba fog kerülni.

A gyártó végül változtatott a koncepción, és elkészült a Roadster is. A kilencdarabos miniszéria esetében az ár nem változott, maradt az egymilliárd forint, így akinek összegyűlt a megnevezett összeg, hamarosan be is gyűjtheti az exkluzív trófeát.

Az autót díszítő „Red Veneno" fényezés kifejezetten ehhez a modellhez készült, azonban a vásárlóknak lehetősége van változtatni ezen, és olyan színben kérni saját Roadsterüket, amilyenben szeretnének.

A Veneno Roadster számára az alapokat az Aventador biztosítja, azonban a forma más, a karosszéria szénszálas, és a 6,5 literes motor is nagyobb teljesítményre, vagyis 750 lóerőre képes. A gyártás során csökkenteni tudták a tömeget is, amely így már 1500 kilogramm alatt van. A szuperkocsi végsebessége 355 kilométer per óra (5-tel több, mint az Aventadoré), százra pedig kevesebb mint három másodperc alatt gyorsul.