Az Aston Martin bemutatott egy szeletet a jövőből

47674e109b85ae6495880f2604f34f58_l.jpg

Az Aston Martin egy videón mutatta be legújabb koncepcióautóját, ami bár csak videójátékban lesz elérhető a későbbiekben, mégis a stílusa miatt rendkívül fontos szerepet kap a márka életében.

A goodwoodi Festival of Speed résztvevői bepillantást nyerhettek a jövőbe: az Aston Martin ugyanis itt játszotta le a DP-100 nevű koncepcióautóról készült videót. A legnagyobb meglepetést persze az szolgáltatta, hogy kiderült, a modell később is csak egy videójátékban lesz elérhető, cserébe a stílusa visszaköszön majd a jövő Astonjainál.

A fesztiválon elhangzott az is, hogy a DP-100 Gran Turismót hat hónapig csinosították a mérnökök, akik mindvégig arra törekedtek,hogy az újítások mellett a márka legfontosabb jellemzői is visszaköszönjenek a modell külsejéből. Előbbire az újítás hiányát érő kritikák, utóbbira a még így is létfontosságú tradíció miatt volt szükség, viszont senki nem szereti, ha azzal szembesítik őket, hogy a modelljeik külsőre alig különböznek egymástól.

Éppen ezért a virtuális tanulmány, a DP-100 igyekszik új szeleket hozni az Aston Martin életébe, és a végeredmény várhatóan meghatározza majd a márka szellemiségét az elkövetkező években. A valóságban nem létező, de a játékban nagyon is csinos DP-100-nál pedig a műszaki tartalomról sem feledkeztek el, és a márka megadta az erre vonatkozó adatokat is: a középmotoros sportkocsi ikerturbós V12-essel száguldozna, és körülbelül 800 lóerő dübörögne a motorháztető alatt.

A modellt júliustól lehet majd letölteni az egyik legnépszerűbb videójáték-sorozathoz, a Gran Turismo aktuális részéhez, azonban az autózás szerelmesei inkább azt várják, hogy az Aston Martin mit próbál majd átültetni a koncepcióautóból a valóságba.

Címkék: aston martin