Amerika: kötelezővé tennék a tolatóradart

7a6fe08027b80ee08bda1ed60d73e334_l.jpg

Megunták az Egyesült Államokban a tolatásból fakadó gázolásokat és baleseteket, ezért a közlekedés biztonságáért felelős hatóság kötelezővé tenné minden autóban a tolatóradar használatát.

A nagyobb biztonság érdekében az NHTSA 2018-tól kötelezővé tenné minden 4500 kilogrammnál könnyebb járműben a tolatókamerák használatát. A szabályozástól azt remélik a szervezetnél, hogy csökkenni fog a hátramenetből fakadó sérülések száma és súlyossága.

David Friedman, az NHTSA egyik munkatársa szerint évente 70 élet is múlhat ezen, és a „... hátralátás életet menthet, és rengeteg családot kímélhet meg a súlyos veszteségtől". Az sem mellékes, hogy a sérülések száma egy esztendő alatt a 15 ezret is elérheti.
A szervezet azért is kényszerült erre a lépésre, mert az esetek felében 5 év alatti és 70 év feletti egyének voltak a sérültek.

Mind a két esetben könnyebb megelőzni a bajt, ha a sofőr tökéletesen látja, mi van az autója mögött (egy gyereknél vagy egy látásában korlátozott idős személynél hasonló kevésbé várható el).

Egy tolatókamera átlagosan 132-142 dollárba kerül, amit az NHTSA elhanyagolható költségnek tekint egy emberélethez vagy egészséghez képest.

Címkék: tolatóradar